Veel gestelde vragen

 

Heeft helpen nog wel enige zin?

In o.a. Spanje, lijkt het vele werk van de dierenbeschermers vaak een bodemloze put. Al jaren werken deze mensen keihard aan het verbeteren van de uitzichtloze omstandigheden waar zoveel honden dagelijks in leven. Ook bestrijden ze de wreedheden tegen honden en andere dieren met alle mogelijke middelen.

Is dit zinloos? Nee!! Er worden asielen gebouwd, er zijn sterilisatie/castratie campagnes en er is educatie met name gericht op kinderen zodat die kunnen leren dat een dier een wezen is met gevoel. Dit proces verloopt erg traag maar er is wel degelijk positief resultaat te zien. Daarom zijn wij ook zeer gemotiveerd om ons steentje hier aan bij te dragen.

 

Zijn buitenlandse honden minder gezond dan Nederlandse honden.

Net als alle honden kunnen ook onze honden iets onder de leden hebben wat niet meteen zichtbaar is. De kans op erfelijke ziektes is bij een asielhond vaak een stuk kleiner omdat het grootste deel van de honden die wij bemiddelen kruisingen betreft deze zijn toch vaak wat sterker.

 

Zijn buitenlandse honden minder sociaal.

Over het algemeen juist niet eerder het tegenovergestelde. Meestal zijn ze heel dankbaar en niet verwend. Natuurlijk verschilt dat per hond. Wij hebben hier heel veel te maken met voormalige huishonden die in een gezin hebben gewoond en afgedankt werden. Het is een fabel dat alle honden mishandeld werden, hoewel dat wel veel voor komt. In principe bemiddelen wij honden die goed te plaatsen zijn, de bedoeling is dat u blij bent met de hond en de hond met u. Een hond die als pup goed gesocialiseerd werd kan nadat deze mishandeld werd toch nog een hele leuke gezellige hond worden. 

 

Ik wil graag een zielige hond een kans geven

Dat is heel nobel en heel veel mensen hebben de neiging de zwakste te beschermen. Ook honden die niet zielig zijn maken hier een hele kleine kans bemiddeld te worden.  De leukste, gezelligste en prachtigste honden maken door het grote aanbod van honden geen kans op herplaatsing. Zelfs pups maken weinig kans op bemiddeling……Wat let u dus om gewoon een fijne hond uit te zoeken die bij u en uw situatie past. Extreem angstige honden zijn vaak beter af in het asiel, in een kleine vertrouwde omgeving.

 

Ik heb een pupje geadopteerd:

Als het een pupje betreft wat u heeft geadopteerd en zij/hij is nog niet gesteriliseerd/gecastreerd, bent u verplicht dit binnen 1 jaar te laten doen.

Deze kosten komen voor uw eigen rekening.

Het komt zeer weinig voor, maar mocht het zo zijn dan is dit ter uwe verantwoording

 

De problemen moeten opgelost worden in het buitenland

Dat klopt maar dat kan niet op korte tijd gerealiseerd worden! Helaas hebben wij niet de illusie op korte termijn de houding van een heel land te kunnen beïnvloeden. 

 

Hoe weet ik wat het karakter van de hond is

Wij informeren u zo goed mogelijk, dit ondersteunen wij dmv foto’s en/of video’s. Met name het laatste blijkt een belangrijke bijdrage.

 

Loop ik (of mijn gezin) gevaar op een besmettelijke ziekte via mijn hond.

In principe niet meer of minder dan bij een “Nederlandse” hond. Er is ons niets bekend dat één van de vele vrijwilligers in de asielen waar wij mee samenwerken besmet is geraakt met wat voor ziekte dan ook. Alle vrijwilligers bezoeken regelmatig de asielen met hun familieleden waaronder kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes.


Heeft u vragen....stel ze gerust..