Voorstellen vrijwilligers

Ik ben Hilary (Hil)  geboren in Engeland 52 jaar geleden, en woonachtig sinds 1984 op dit prachtige eiland Texel. Ik ben getrouwd met Wilco en heb 1 zoon Bas.

In Januari 2007 heb ik mijn eerste Spaanse hond geadopteerd, de bange Galgo Arlo. 

Snel na Arlo volgden ook de getraumatiseerde Galgo Rique, Podenco teefje Loca, Podenco Amon en de Spaanse Pointer Pluto.

Eind vorig jaar kwam de kleine Spaanse Sabueso mix Panchito erbij van Animal Sense Sostre (ASS) in Barcelona.
Ik had nooit gehoord van ASS maar het werd mij snel duidelijk dat dit een geweldig asiel is met hardwerkende mensen onder de leiding van een prachtige vrouw, Rosa CastaƱer.

Nu zijn ook de enorm grote maar psychisch mishandelde Sem (Galgo) bijgekomen. Vlak daarna kwam ook het evenbeeld van Sem, alleen iets kleiner, DJ erbij...

Ik hou van katten, honden en alle dieren in het algemeen, maar ik heb 1 grote zwakte... de windhond!

Tijdens mijn werkzaamheden voor Greyhounds in Nood Nederland als o.a Voorzitter heb ik ontzettend veel geleerd over het leed van de Windhonden/Galgo's in Spanje en blijf mij hiervoor inzetten.
Deze honden hebben een zeer zacht karakter, zijn heel gevoelig, en al te vaak uitgebuit, mishandeld en gedood door de galguero's (jagers)... zeker 50,000 Galgo's sterven per jaar in Spanje!

Men zegt vaak, "het is een kleine druppel op een gloeiende plaat om ze daar weg te halen uit het land om aan te bieden voor adoptie in o.a Nederland".
Dan maar een druppel, iedere leven is er eentje en iedere hond heeft recht op een warme mand, goede verzorging, een aai, liefde en een veilige plek waar ze van een waardig leven mogen genieten.

Dus helpen zal ik altijd blijven doen!

 

 

Ik ben Els de Vree, via vrijwilligster Lien ben ik in contact gekomen met Vida Nova.

Lien had pointer Lunera gesponsord die ik via Vida Nova heb geadopteerd.

Lunera heeft eerst nog een lange tijd in een overvol asiel in Cuenca gezeten waar ze een hard leven heeft gehad.

Meerdere honden zijn daar destijds opgehaald en naar het asiel Animals Sens Sostre in Vallirana gebracht.

Daar werden ze met liefde opgevangen en verzorgd door Rosa en haar vrijwilligsters.

Na het overlijden van mijn Spaans pointertje Luna die 16 jr is geworden miste ik toch weer een pointer in huis, het zijn super lieve honden. Ik werd verliefd toen ik de filmpjes van Lunera in het asiel op de website had gezien. Ik heb veel respect op de wijze hoe Rosa en haar team de honden aandacht geven en verzorgen.

Op het moment heb ik 3 Spaanse honden, geadopteerd van verschillende Stichtingen. Zelf vang ik al jaren Spaanse asielhonden op voor een andere stichting uit een asiel dat ik jaarlijks tijdens mijn vakanties bezoek.

Vida Nova doet goed werk en ik wil graag helpen met huisbezoekjes doen die binnen mijn bereik liggen.

Ik ben vrijwilligster omdat de Spaanse asielhonden die in de steek zijn gelaten onze hulp nodig hebben, juist deze sociale honden hebben ook recht op een 2e kans en een fijn leven!